Een onbezorgde tijd tijdens de zwangerschap … dat is wat hij Marieke zo gunt …

Marieke komt samen met haar man bij de verloskundige. Ze is voor de vijfde keer zwanger. Ze heeft 3 miskramen gehad, een gezonde zoon en nu is ze 13 weken zwanger. Marieke is een vrouw, die zich niet zo gauw kwetsbaar op zal stellen en laten zien, horen en benoemen wat haar dwarszit. Doet ze dit wel, dan zegt ze dit zonder blikken of blozen.

Haar man ziet een flyer liggen voor zwangerschapscoaching. Speciaal voor zwangeren die meer willen genieten in de zwangerschap.
Hij weet dat genieten tijdens de zwangerschap heel moeilijk is voor Marieke en gunt haar een onbezorgde tijd. De 3 miskramen hebben een negatieve stempel gedrukt op de beleving van haar vorige zwangerschap en nu wederom op deze nog jonge zwangerschap.

Hij attendeert Marieke op de betreffende flyer, maar zij wimpelt dit direct af en zegt; “werkt toch niet voor mij”. De verloskundige hoort haar reactie en zegt tegen haar, dat DIT écht iets voor haar kan zijn!

De andere dag neemt Marieke terughoudend contact met mij op. Ze geeft het een kans en komt 1 week later voor het eerst bij mij op gesprek.

“Ik ben continue bang dat mijn kindje niet meer leeft”

Tijdens de intake vertelt ze dat ze continu bang is dat het kindje in haar buik niet meer leeft. Ze heeft 3 miskramen gehad die pas bij de verloskundige zijn opgemerkt. Zelf had ze geen enkel signaal van tevoren gehad.
Na de 3 miskramen kreeg ze een zoontje en tijdens zijn zwangerschap kon ze ook al niet genieten. Dat wil ze deze keer anders, alleen weet ze niet hoe …

Op de vraag waar ze nu zit op een schaal van 0 tot 10 in relatie tot het kunnen genieten van haar zwangerschap (10 is het maximaal mogelijk bereikbare) geeft ze aan dat ze op een 3/4 zit.
Een 7/8 zou ze wel graag willen bereiken. Volgens haar is dit realistisch en zal ze daar heel tevreden mee kunnen zijn. Zelf ga ik voor hoger.

“Wat heb je nodig om van een 3-4 naar 7-8 te komen?”
Ze zegt zonder nadenken: “RUST en regelmatig het hartje luisteren!”
“Wat is regelmatig?” vraag ik. “Iedere dag” zegt ze.

Inzicht en bewustwording zorgen ervoor dat ze 1,5 -2 uur per dag wil rusten om er zo weer beter voor zichzelf, haar zoontje en man kan zijn. Ook zal ze bij de verloskundige aangeven dat frequentere controles haar kunnen helpen te ontspannen.

De 2de sessie, 1 week later.

Hoe is het gegaan?

  • 3 maal rust genomen en als een blok in slaap gevallen. Op de dagen dat ze geen rust nam, kreeg ze einde van de dag hoofdpijn (had ze eerder nooit). Haar lichaam geeft haar nu zo goed aan wat het nodig heeft …
  • De verloskundige heeft ze niet benaderd in verband met angst voor het krijgen van een “nee”.

Het gesprek levert haar op dat ze beseft dat als zij zich open durft te stellen richting de verloskundige er écht van alles mogelijk is. De verloskundige wil dat moeder én kind het goed maken. Daar hoort geen stress bij.

 

Aan de slag met haar angst
Nu ze in de basis rustiger is en enkele handvatten heeft om dit zo te houden, gaan we aan de slag met datgene wat de grootste impact heeft op het niet kunnen genieten van deze zwangerschap: angst dat het elk moment mis kan gaan!

De ervaring van de miskramen uit het verleden bepalen hoe zij NU haar zwangerschap beleeft. De kunst is om de negatieve lading van de miskramen af te halen, zodat de beleving NU geen lading meer heeft.

Marieke wordt emotioneel als ze aan 1 van de 3 miskramen denkt. Het is zo heftig, dat ze deze ervaring een 10 geeft. Stap voor stap hebben we dit nare fragment geneutraliseerd. Uiteindelijk ging de negatieve lading van 10 → 7 → 5 → 2 → 1 → 0
Ze opent haar ogen en zegt dat het hard werken was, maar zich nu lichter voelt. Ze ervaart rust en ontspanning. Ik zie ontspanning in haar gezicht.

“Dit is het mooiste cadeau wat ik mezelf in deze zwangerschap heb kunnen geven”

Aan het eind van de ze 2de sessie gaat ze rustig naar huis. Ze straalt. Er is veel ballast van haar afgevallen. We maken een afspraak voor over 4 weken. Ze staat op en zegt dat ze er in het begin sceptisch in stond, maar dat ze nu héél blij is dat ze contact heeft gezocht met mij ♥️

Een aantal weken later komt ze voor de laatste keer bij mij.
Op de vraag waar ze nu staat op een schaal van 0 tot 10, zegt ze met een brede glimlach “een 9!”

Marieke geniet weer van de zwangerschap en dit is het grootste cadeau wat ze zichzelf heeft gegeven. Want zoals ze zelf zegt; “dit is mijn laatste zwangerschap en het zou zonde zijn om hier niet van te genieten. Het is iets moois en bijzonders. Dat het bijzonder is realiseer je je pas als het een keer is misgegaan”.

Mijn naam is Judith Neurink en ik help vrouwen, rondom de zwangerschap en bevalling, die om welke reden dan ook innerlijke onrust ervaren, zich gespannen voelen of niet lekker in hun vel zitten om rust en vertrouwen te krijgen, zodat zij kunnen genieten zoals zij willen.

Als coach met mijn jarenlange ervaring als verloskundige en moeder van drie kinderen ken ik als geen ander alle ins & outs rondom de zwangerschap. Graag wil ik je helpen om weer de regie te nemen over je eigen leven én gevoelens. Zodat jij weer helemaal kunt genieten van jouw zwangerschap en vol vertrouwen je bevalling tegemoet ziet.

Wil jij ook ontspannen, rustig en vol vertrouwen jouw zwangerschap beleven en jouw bevalling tegemoet zien?
Kijk dan hieronder wat ik voor jou kan betekenen.

Als je twijfelt of dit aanbod geschikt voor jou is of heb je er nog vragen over, neem dan contact met me op via judith@gelukkigzwanger.nl