Nu ervaar ik rust…

De reden om naar Judith toe te komen was omdat ik wilde genieten van mijn zwangerschap. Dat is mij bij de vorige zwangerschap niet gelukt en dat vind ik heel erg. Dit is mijn laatste zwangerschap en het zou zonde zijn als ik weer niet kan genieten.
Judith is rustig, ze dringt niets op. Haar begeleiding vond ik heel fijn en prettig. Haar rust zorgt ervoor dat jezelf ook rustig wordt.
Slechts 3 keer ben ik bij Judith geweest en ik heb weer vertrouwen in mijn zwangerschap. Ondertussen ben ik niet constant bezig met dat het mis kan gaan. Dit geeft enorm veel rust, waardoor ik weer energie overhou voor andere dingen. Ik reageer veel milder naar mijn man en kan meer hebben van mijn zoontje.

Zwangeren die niet lekker in hun vel zitten of die ergens tegenop zien en daardoor minder kunnen genieten van hun zwangerschap wil ik zeggen: ga naar Judith, want het helpt!

Marieke 35 jaar

Al na het eerste gesprek voelde ik mij rustiger

Ik kwam bij Judith, omdat ik niet lekker in mijn vel zat. Dit speelde al vóór ik zwanger werd, maar werd nu erger. Ik was supersnel geprikkeld, kort af naar mijn man en kon weinig van mijn dochtertje van 2 jaar hebben. Over dit laatste voelde ik me dan ook iedere keer weer schuldig.
Wat ben ik blij dat ik Judith heb ontmoet! Judith luistert en is rustig. Al na het eerste gesprek voelde ik mij rustiger. Ik merk dat ik nu alles veel rustiger onderga. Ik maak me minder zorgen en kan ook weer genieten van mijn dochtertje.

Judith heel erg bedankt!

Vrouw 27 jaar

Ik kijk nu goed terug op bevalling en kraamtijd en dat is goud waard!

Mijn dochter lag in stuit, ik wou toch proberen ‘gewoon’ te bevallen, uiteindelijk is dit in een sectio geëindigd. Dit was rationeel gezien de beste beslissing en zo voelde dat op het moment van die beslissing ook. Alleen heb ik hier achteraf een gevoel van falen als moeder aan overgehouden. In de kraamweek moest en zou dan ook de borstvoeding lukken om nog een beetje een goede moeder te zijn… Wat kun je het jezelf lastig maken.
Toen ik zwanger was van de tweede zag ik enorm tegen de bevalling en kraamperiode op. Ik wou in deze periode graag meer rust en minder schuldgevoel, ook om er voor mijn dochter te kunnen zijn. Tijd voor actie!
Bij de verloskundige lag een folder van Judith, hier een afspraak maken bleek een goede keuze. Judith is een bijzonder fijn en warm persoon. Haar achtergrond als verloskundige is erg prettig. Ik had het gevoel alles te kunnen bespreken. In eerste instantie was mijn plan om alleen een coachingstraject in te gaan. Maar Judith adviseerde mij om naast het coachingstraject ook zeker nog een access bars sessie te doen. Als wetenschapper stond ik hier wat sceptisch tegenover, maar ik wou het graag eens ervaren. Ondanks dat ik niet kan verklaren hoe het werkt werd ik hier toch ontzettend rustig en ontspannen van.
Door het traject met Judith kon ik tijdens de bevalling duidelijk aangeven wat ik wel en niet wou en ben ik er met vertrouwen ingegaan. Een fijne kraamtijd heb ik gehad met een mooi rustig mannetje en een trotse zus. Een kraamtijd waarbij het geen roze wolk was maar wel goed zoals het kwam. Ook op andere vlakken kan ik nu beter uitgaan van mijn eigen kracht, beter loslaten en me minder druk maken over wat anderen ervan zouden kunnen vinden.
Kortom, ik kijk nu goed terug op bevalling en kraamtijd en dat is goud waard!

Marieke Trotse moeder van een dochter (3) en een zoon (5 maand)

Ik raak niet meer in paniek als ik over de bevalling nadenk

Na twee pittige bevallingen (eerste keer keizersnede en tweede keer veel bloedverlies) zag ik behoorlijk op tegen de bevalling van ons derde kindje. Mijn manier om ermee om te gaan was te proberen er niet teveel over na te denken. Ik wilde graag meer ontspannen naar de bevalling kunnen toeleven. Toen ik dit besprak met de verloskundige van Verloskundigenpraktijk Rijssen-Holten gaf zij mij de contactgegevens van Judith.
Ik heb geleerd om meer te ontspannen en hiervoor tijd vrij te maken. Ik heb ook geleerd om voor mijzelf te kiezen, in allerlei verschillende situaties. Verder heb ik geleerd dat ikzelf ook iets te zeggen heb tijdens de bevalling en dat ik mag aangeven wat ik wel/niet wil of wanneer ik wil dat er wordt ingegrepen. Het resultaat is dat ik nu niet meer in paniek raak als ik over de bevalling nadenk, maar er met meer vertrouwen en ontspanning naartoe kan leven.

We hebben het niet alleen over de bevalling gehad, maar ook over allerlei andere dingen die meespeelden. Judith heeft goed gekeken naar het totale plaatje, naar wat er allemaal nog meer speelde en niet alleen maar naar de reden waarom ik tegen de bevalling opzie. Lees verder →

Zo heb ik veel tips gekregen om te werken aan meer zelfvertrouwen. We hebben in korte tijd heel veel dingen besproken en met haar praktische tips kon ik direct aan de slag.

Ik vind dat Judith goed kan luisteren en praktische tips geeft, waar ik écht iets aan heb, zoals het schrijven van een geboorteplan. Wat ik ook prettig vind, is dat het een kortdurende vorm van coaching is.

Judith is rustig, vriendelijk, open, warm, en een luisterend oor zonder te oordelen.

Nogmaals erg bedankt voor je begeleiding en tips Judith. Ook in het ‘dagelijks leven’ kan ik hier zeker iets mee!

 

Vrouw, 38 jaar

Ik heb nu meer zelfvertrouwen

Ik heb de coaching bij Judith als zeer waardevol ervaren. Het gaf mij meer inzicht in de relatie met mijn zoon en partner. Vol vertrouwen heb ik stappen gezet en ik weet dat ik zelf verantwoordelijk ben voor hoe ik mij voel. Het belangrijkste is dat ik meer balans heb gevonden en nu meer plezier heb in de dingen die ik doe.
Judith is rustig en betrokken en luistert aandachtig. Ze geeft mij het gevoel dat ik er mag zijn zoals ik ben. Ze laat je in je waarde en dat heeft mijn zelfvertrouwen versterkt. Ze durft zichzelf ook kwetsbaar op te stellen en dat geeft vertrouwen.
Judith bedankt voor je support!

Vrouw 55 jaar

Zij heeft mij vooruitgeholpen in mijn ontwikkelingsproces

In 2016 heb ik een aantal coachingsessies met Judith gehad in het kader van mijn persoonlijke ontwikkeling.

De gesprekken met Judith zorgden voor een reflectiemoment en ze hielp mij met het krijgen van inzicht en het duidelijk maken waar ik stond en hoe ver ik eigenlijk al was. De gesprekken, waarin zij een uitstekend klankbord was, heb ik als zeer prettig ervaren en met haar ervaringen en tips heeft zij mij vooruit geholpen in mijn ontwikkelingsproces.

Judith is rustig, luistert goed en vraagt door waar nodig. Dit geeft een prettig gevoel en zorgt ervoor dat je je open kunt stellen en je begrepen voelt.
Haar energie, rust, openheid, constructieve houding, creativiteit, luistervaardigheid, inzichten, ervaringen en positiviteit zijn voor mij pluspunten om je door Judith te laten coachen.

Door haar persoonlijke benadering en oprechtheid wakkerde dit mijn enthousiasme nog meer aan, daarom kan ik Judith van harte aanbevelen!

J. Geerts, 42 jaar

Ik was bang dat ik mij aanstelde

De afgelopen 2 jaar heb ik niet normaal over de bevalling kunnen praten. Als ik aan de bevalling dacht barstte ik in huilen uit. Mijn man vond het heel vervelend voor mij, maar snapte het niet en zei; ‘we hebben toch een prachtige zoon?’ Ik was bang dat ik mij aanstelde en voelde mij schuldig naar mijn man en zoontje over het feit dat ik niet weer opnieuw zwanger durfde te raken. Enkele malen ben ik bij Judith geweest en al meteen na de eerste afspraak voelde ik mij rustiger. Ik ben blij dat ik contact heb gezocht met Judith, want dankzij haar durf ik een tweede zwangerschap toch aan.

Vrouw 31 jaar

Ik kijk anders tegen de dingen aan

Judith helpt je om eventueel anders over bepaalde dingen te gaan denken. De gesprekken heb ik als zeer waardevol ervaren. Ik ben nu anders tegen dingen aan gaan kijken dan wat ik voorheen deed. Ook heb ik door de gesprekken meer zelfvertrouwen gekregen en geleerd dat ik voor me zelf mag opkomen. Daarnaast is het belangrijk dat je voor ogen hebt, wat voor JOU belangrijk is en niet voor een ander.

Vrouw 20 jaar

Nu weet ik dat het ook anders kan

Toen ik bij Judith kwam zag ik het even niet meer zitten. Moe en lusteloos was ik. Ik dacht dat als ik zwanger zou zijn, ik het heel leuk zou vinden. Maar echt niet! Het bekken wat zeer doet, ’s avonds om 20:00 uur helemaal munt en ’s ochtends gewoon weer werken om vervolgens weer om 20:00 uur in bed te liggen.

Ik ben blij dat ik de stap heb genomen om bij Judith te komen. Ik weet nu dat het ook anders kan.

Vrouw 31 jaar